Tarina innovaatiosta

Hooverin ja historian ensimmäisen pölynimurin syntymä

Laatikko, tuuletin, silkkinen tyynyliina ja luudanvarsi; näin historian ensimmäinen pölynimuri syntyi. Ajatus, joka muutti nämä yksinkertaiset ​​elementit yhdeksi 1900-luvun vallankumouksellisimmista teknologioista, kuuluu James Spanglerille, yövartijalle New Berlinissä, Ohiossa. Hän kärsi astmasta ja oli väsynyt hengittämään ylöspäin nousevaa pölyä kaupassa, jossa hän työskenteli. James patentoi keksinnön ja unelmoi sen saattamisesta jokaiseen kotiin Amerikassa. Hän tarvitsi jonkun, joka uskoi hänen hankkeeseensa ja jolla olisi taitoja ja resursseja toteuttaa sen.

Hän päätti lähettää tämän ensimmäisen, alkeellisen pölynimurin serkullensa Susan Hooverille. Se oli siirto, joka teki James Spanglerille omaisuuden.  Susan kokeili imuria kotonaan  muutaman päivän ajan ja hänestä tuli innokas tukija. Hän näytti laitetta miehelleen, William Hooverille, pienyrityksen omistajalle, joka valmisti nahkatuotteita ja myi niitä kaupassaan New Berlinissä.Vuodet asiakkaiden keskuudessa olivat perehdyttäneet hänet  markkinoihin hyvin. Kaukonäköisenä yrittäjänä hän tunsi heti valtavaa potentiaalia tässä futuristisessa ”kepissä”. Hän osti patentin ja käynnisti tuotannon, perustaen yrityksen nimeltä Hoover Company. Vuosi oli 1908.

Hoover tarjoa nyt vakiosa

Tuoreita uutisia ympäri maailmaa. Seuraavien vuosikymmenten aikana, Hoover perustaa uuden yhtiön Lontoossa ja avaa useita tehtaita Britanniassa ja Euroopassa. Myöhemmin se laajentaa Aasiaan ja Afrikkaan. Se on suuren konsernin alku brändeineen, joka erottuu jatkuvasti tavoitellessaan ratkaisuja, jotka pystyvät ennakoimaan trendejä kauniilla, toimivilla ja erittäin innovatiivisilla kodinkoneillaan .

Vuonna 1926, Hoover on ensimmäinen yritys, joka tuottaa sähköisen varsi-imurin. Vuonna 1936 se patentoi joustavan letkun, josta tulee vakiovaruste kaikkiin nykyaikaisiin imureihin.Vuonna 1946 se alkoi tuottaa sylinteripölynimureita. Vuonna 1948, se alkoi laajentaa muille aloille, aloittaen pesukoneiden tuotannosta ja sitten muista suurista kodinkoneista, puhdistukseen, ruoanlaittoon ja jäähdytykseen. Hooverin konserni laajeni edelleen 1980-luvulle asti, kun valmistus ja liiketoimintapuoli järjestettiin uudelleen.

Pitkän sulautumis- ja yhdistymisvaiheeen lopussa, Candy osti Hoover European Appliances Groupin vuonna 1995 kaikkine yksinoikeuksineen Hoover-brändiin Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä entisen Neuvostoliiton Aasian maiden lisäksi.